Ги известивме надлежните органи на Македонија за илегалните активности на ФЕТО

Овие организации со текот на времето можат да предизвикаат сериозни закани и проблеми во сите земји во светот, вклучително и Македонија

551183
Ги известивме надлежните органи на Македонија за илегалните активности на ФЕТО

Амбасадорот на Република Турција во Скопје, Омур Шолендил рече дека ги известиле и продолжуваат да ги известуваат надлежните органи на Македонија за илегалните активности на Фетулахистичката терористичка организација (ФЕТО).

Овие организации со текот на времето можат да предизвикаат сериозни закани и проблеми во сите земји во светот, вклучително и Македонија, рече амбасадорот Шолендил.

Нашето очекување од пријателите е да ни ја пружат потребната поддршка и соработка во борбата против заканата од тероризмот.

Митинзите „Не против воениот удар, поддршка на народната волја“ што се одржаа во Македонија заслужуваат големо почитување од аспект на изнесувањето на солидарноста и заедничкиот дух со Турција, рече амбасадорот Шолендил и потсети дека на голем број од нив што се одржаа во различни градови на земјата учествуваше и самиот.Слични вести