Од Косово пристигна голема поддршка за претседателот Ердоган

Од Косово пријателска земја на Балканот пристигна полна поддршка на претседателот Ердоган и на турскиот народ за пожртвуваноста во спречувањето на реализацијата на воениот удар.

532919
Од Косово пристигна голема поддршка за претседателот Ердоган

Од Косово пријателска земја на Балканот пристигна реакција на претседателот Ердоган и на турскиот народ на пожртвуваноста во спречувањето на реализацијата на воениот удар.

Со цел да се пружи поддршка на претседателот Реџеп Тајип Ердоган и како реакција на обидот за изведување на воен удар во Турција, на Kосово е отворена посебна Фејсбук страница која е исклучително посетена.

Страницата со име “Support for Erdogan from Kosovo” –Поддршка на Ердоган од Косово само неколку минути после појавувањето доби 22 000 посетители.

Страницата е посетувана многу за сосема кусо време и како што се истакнува голем број косовски политичари му дадоа силна поддршка на турскиот претседател Реџеп Тајип Ердоган и на турскиот народ кои вложија сили напори за спречување и одбивање на обидот за воен удар во земјата.Слични вести