8-те воени лица пучисти изнесени пред судот на Дедеагач

Пучистите ги извадија еполетите и од Грција бараа азил

531092
8-те воени лица пучисти изнесени пред судот на Дедеагач

8-те воени лица припадници на терористичката организација ФЕТО кои по обидот за воен удар пребегнаа во Дедеагач (Александрополис) во Грција, беа изнесени пред судот на Дедеагач.

На воените лица кои по илегален пат влегоа во земјата и грчкиот печат покажува многу големо внимание, ќе им се суди за обид за нарушување на односите меѓу двете земји.

8-те воени лица кои по обидот за воен удар со хеликоптер од типот Скорски пребегнаа во Грција и слетаа на аеродромот на Дедеагач, ги извадија еполетите и од Грција бараа азил.Слични вести