Распуштен хрватскиот Парламент, Саборот

На гласањето што се одржа на генералната седница на Саборот од вкупно 140 пратеници за одлуката за распуштање гласаа 137 пратеници и оваа одлука ќе стапи во сила на 15 јули

514649
Распуштен хрватскиот Парламент, Саборот

Хрватскиот Парламент, Саборот кој почна да работи по одржаните парламентарни избори на 8 ноември поради владината криза е распуштен.

На гласањето што се одржа на генералната седница на Саборот од вкупно 140 пратеници за одлуката за распуштање гласаа 137 пратеници и оваа одлука ќе стапи во сила на 15 јули. 

Датумот на одржување на изборите ќе биде определен од страна на хрватската претседателка Колинда Грабар Китаровиќ.Слични вести