Традиционалните рецепти на турската кујна промовирани во Подгорица

На манифестацијата беа изложени низа убави и вкусни специјалитети од турската кујна

499966
Традиционалните рецепти на турската кујна промовирани во Подгорица

На манифестацијата што се одржа од покровителство на Институтот Јунус Емре во еден хотел во Подгорица, учествуваа заменик-претседателот на владата на Црна Гора Рафет Хусовиќ, амбасадорот на РТ во Подгорица Серхат Галип, претседателот на Федерацијата на готвачи и шефови на Турција Јалчин Манав, директорот на Институтот Јунус Емре во Подгорица Џихан Оздемир и други високи гости.

Во рамките на манифестацијата што беше одржана по повод 10-та годишнина од стекнувањето на Црна Гора со независноста и воспоставувањето на дипломатските односи меѓу двете земји, голем број вкусни јадења на турската кујна на чело со баклавите им беа изложени на гостите.Слични вести