Во Скопје започна Фестивалот на цвеќето

Годинава го одржуваме третиот фестивал и сите заедно им честитаме на цвеќињата во природата

490829
Во Скопје започна Фестивалот на цвеќето

На фестивалот под наслов „Илјада цвета за Скопје“ што се одржа во паркот на градот учествуваа градоначалникот на Скопје Коце Трајановски и голем број на љубители на природата.

Градоначалникот Трајановски во говорот на свеченоста рече дека годинава го одржуваат третиот фестивал и дека сите заедно им честитаме на цвеќињата во природата. Со доаѓањето на пролетните месеци, сите граѓани ќе можат да учествуваат во работилниците и да го украсат своите куќи, рече градоначалникот Трајановски.

Скопскиот цветен фестивал ќе биде сцена на разновидни манифестации и ќе трае три дена.Слични вести