Нуман Куртулмуш во посета на Косово

Косово е земја со голем број османлиски културно историски споменици

476354
Нуман Куртулмуш во посета на Косово

Вице премиерот задолжен за сонародниците во странство Нуман Куртулмуш престојува во посета на Косово.

Куртулмуш во Приштина оствари низа средби и контакти со претставниците на косовските власти.

Во разговорите вице премиерот Куртулмуш го потенцира значењето на Косово за Турција и рече дека Турција со сите нејзини органи и институции силно го поддржува Косово како на домашен така и на меѓународен план.Ги повикуваме сите муслимански земји да го признаат Косово како независна држава,подвлече Куртулмуш.

Косово додаде Куртулмуш е земја со голем број културно историски споменици останати од периодот на османлиското владеење.


Слични вести