Нова средба меѓу лидерите на поделениот остров Кипар, Акинџи и Анастасиадис

Двајцата лидери на поделениот остров, претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Мустафа Акинџи и лидерот на кипарско-грчката управа Никос Анастасиадис остварија нова средба

474349
Нова средба меѓу лидерите на поделениот остров Кипар, Акинџи и Анастасиадис

Продолжуваат преговорите за изнаоѓање трајно решение за Кипарскиот проблем...

Двајцата лидери на поделениот остров, претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Мустафа Акинџи и лидерот на кипарско-грчката управа Никос Анастасиадис остварија нова средба.

Средбата се одржа во меѓупросторот под контрола на ОН и траеше приближно 3 и пол часа.

На разговорите освен специјалниот претставник на генералниот секретар на ОН Еспен Барт Еиде учествуваа и преговарачките делегации на двете страни.

По средбата на беше објавено било какво соопштение.

Двајцата лидери на поделениот остров Кипар втората средба во овој месец ќе ја одржат на 25 април во понеделникот.Слични вести