Конфузија на улиците на Косово

Демонстрантите ги опожарија улиците и се судрија со полицијата

418978
Конфузија на улиците на Косово

По одлуката за 30 дневен притвор на пратеничката на опозицијата Доника Кадај-Бујупи, приврзаниците на опозицијата одржаа протести пред собранието на Косово.

Демонстрантите изразија поддршка на пратеничката на опозицијата Доника Кадај-Бујупи која за време на дискусиите за буџетот за 2016 година во собранието, фрли солзавец во со собраниската сала и веднаш потоа беше донесена одлука за пасење на пратеничката.

Демонстрантите ги опожарија улиците и се судрија со полицијата.

Во судирите беа повредени голем број демонстранти и полицајци, а десетици демонстранти беа притворени.


Тагови:

Слични вести