Напад врз историската Нова џамија во градот Комотини

Од страна на непознато лице или лица на надворешната врата на џамијата беше напишано „Турците надвор“

352563
Напад врз историската Нова џамија во градот Комотини

Напад врз историската Нова џамија во градот Ѓумулџине (Комотини) во Грција

Во нападот на Новата џамија која се наоѓа во чаршијата и за кој се претпоставува дека беше извршен ноќе, од страна на непознато лице или лица на надворешната врата на џамијата беше напишано „Турците надвор“.

Со доаѓањето на граѓаните кои сакаа да го клањаат утринскиот намаз во џамијата и информирањето на надлежните, написите на вратата на џамијата беа покриени со амбалажна хартија.


Тагови:

Слични вести