Берзата на Грција се отвори со пад

Индексот Атекс падна за околу 23 насто

313317
Берзата на Грција се отвори со пад

Повторно се отвори берзата на Атина која пет недели беше затворена. Како што се очекуваше на отворањето беше забележан остар пад.

Со цел да се воспостави контрола на капиталот, берзата во Атина која кон крајот на јуни беше затворена повторно се отвори.

Но како што се очекуваше, станува збор за сериозни загуби.

Индексот Атекс падна за околу 23 насто.

На берзата има ограничувања за грчките инвеститори.

Грчките инвеститори не ќе можат да ги повлечат парите од банките и да откупат акции.


Тагови:

Слични вести