Апликација од Грција до ММФ за нов кредит

Грција се стекна со право за обраќање за ново финансирање

384988
Апликација од Грција до ММФ за нов кредит

Апликација од Грција до ММФ за нов кредит.

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) соопшти дека Грција повторно аплицираше за нов кредит.

Грција, со исплатата на вкупно 2 милијарди задоцнет длг кон ММФ на почетокот на минатата недела, се стекна со право за обраќање за ново финансирање.


Тагови:

Слични вести