НАТО започнува нови воени маневри во Црното Море

На воените маневри Морски штит-2015 освен од земјата домаќин Романија и од Турција ќе учествуваат и елементи од САД, Бугарија, Грција, Украина и Првата постојана поморска група на НАТО

380427
НАТО започнува нови воени маневри во Црното Море

Воените маневри Морски штит-2015 на кои Турција ќе учествува со една фрегата и една подморница ќе започнат на 17 јули.

Домаќин на маневрите е Романија.

На воените маневри Морски штит-2015 освен од земјата домаќин Романија и од Турција ќе учествуваат и елементи од САД, Бугарија, Грција, Украина и Првата постојана поморска група на НАТО.

На маневрите кои ќе траат до 24 јули ќе бидат извежбани методите на поморска операција на НАТО.


Тагови:

Слични вести