Турските војници ја обновија чешмата на селото Својат во БиХ

Во рамките на проектот во селото беше изграден и еден голем резервоар за вода

264787
Турските војници ја обновија чешмата на селото Својат во БиХ

Турските војници во својство на претставници на мирот и просперитетот во БиХ продолжуваат со помошта и поддршката на Бошњаците.

Турските војници ја обновија мрежата на чистата вода за пиење на едно село.

Последната активност на турските војници во Босна и Херцеговина кои се функционираат под името Турска претставничка делегација, во селото Својат кај Тузла ја обновија мрежата за чиста вода за пиење.

Со оваа помош, турската претставничка делегација на додаде уште една алка на синџирот на проекти во БиХ. Со остварувањето на проектот, беше доставена чиста вода за пиење на 140 домови во селото кое има 290 домови.

Во рамките на проектот во селото беше изграден и еден голем резервоар за вода.


Тагови:

Слични вести