Мустафа Акинџи, нов претседател на ТРСК

Мустафа Акинџи освои 60,17 насто, а Дервиш Ероглу 39,83 нгласовитеасто од

251188
Мустафа Акинџи, нов претседател на ТРСК

Мустафа Акинџи избран за четврти претседател на Турската Република Северен Кипар (ТРСК).

Според неофицијални податоци, по избројувањето на околу 64 насто од гласовите, Мустафа Акинџи освои 60,17 насто, а Дервиш Ероглу 39,83 насто од гласовите.

Според податоците на Високиот изборен совет на ТРСК, досега се избројани 64 насто од гласовите. Независниот кандидат Акинџи освои 60,17 насто од избројаните гласови, а другиот кандидат Ероглу 39,83 насто.

Во најкратко време се очекува Високиот изборен совет официјално да го објави победникот на изборите.


Тагови:

Слични вести