АСЕЛСАН постигна договор со Хрватска вреден 4 милиони евра

Договорот предвидува производство и монтирање на системите за оружје на бродовите на крајбрежната стража на Хрватска

231751
АСЕЛСАН постигна договор со Хрватска вреден 4 милиони евра

Турската компанија за електро уреди од составот на одбранбената индустрија АСЕЛСАН постигна договор вреден 4.200.000 евра со Хрватска за потребите на хрватската морнарица.

Договорот предвидува производство и монтирање на системите за оружје на бродовите на крајбрежната стража на Хрватска.

На тој начин Хрватска стана деветтата земја која ќе ги користи системите за оружје на далечинско управување произведени во АСЕЛСАН.


Тагови:

Слични вести