Несреќа од лавина во скијачки центар во Бугарија

Во несреќата загинаа тројцата Бугари кои беа затрупани под лавината

255036
Несреќа од лавина во скијачки центар во Бугарија

Тројца скијачи кои скијаа надвор од безбедните писти на еден скијачки центар на планината Пирин во Бугарија беа затрупани под лавина.

Дебелината на снегот на стазата изнесуваше околу 2 метри, а тројцата Бугари кои беа затрупани под лавината, покрај сите напори не можеа да се спасат.


Тагови:

Слични вести