СИРИЗА победи на изборите во Грција

СИРИЗА освоила 39,5 насто од гласовите на денешните предврмени парламентарни избори

196964
СИРИЗА победи на изборите во Грција

Според сеуште неофицијалните изборни резултати СИРИЗА освоила 39,5 насто, а Нова Демократија 27 насто од гласовите на грчките избирачи на предвремените парламентарни избори што се одржаа денесна во Грција.

 


Тагови:

Слични вести