Грчка провокација во Егејското море

Грчките воени авиони ги фатија турските борбени авиони на своите радари

185800
Грчка провокација во Егејското море


На ист начин и турските борбени авиони ги фатија грчките авиони.
Два авиони од типот Ф-4 2000 кои полетаа од грчката база Анкилаос, ги фатија на радар двата турски борбени авиони од типот Ф-16 над меѓународното кои летаат со цел обучување на пилотите, 40 секунди северно од островот Хиос го држеше фатен.
Врз база на ваквата интервенција на грчките авиони, турските авиони исто така ги држеа на радар грчките авиони.


Тагови:

Слични вести