Денес Давутоглу ќе престојува во посета на Македонија

Давутоглу ќе учествува и на свеченото одбележување на Денот на образование на турски јазик

155126
Денес Давутоглу ќе престојува во посета на Македонија

Во рамките на посетата на дводневната посета на, премиерот Ахмет Давутоглу ќе одржи средби со македонскиот претседател Ѓорѓе Иванов и премиерот Никола Груевски.

На средбите ќе бидат разменети мислења во врска со билатералните политички, економски и трговски односи и соработка, како и можностите за нивно натамошно унапредување и развој, а исто така и регионалните и меѓународни прашања кои ги засегаат двете земји.
Премиерот Давутоглу ќе учествува и на свеченото одбележување на Денот на образование на турски јазик кој се прославува од 2007 година наваму во која прилика ќе се состане со турските сонародници.


Тагови:

Слични вести