Весна Пусиќ ќе дојде во посета на Турција

На средбите ќе бидат разменети мислења во врска со можностите за унапредување и развој на извонредните односи со Хрватска

146517
Весна Пусиќ ќе дојде во посета на Турција

Хрватската потпретседателка на владата Пусиќ ќе дојде во посета на Турција.

На покана на министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу, на 19 декември во посета на Турција ќе допатува првата потпретседателка на владата и министерка за надворешни работи и евроинтеграции Весна Пусиќ.
Според соопштението објавено од страна на МНР, на средбите што ќе се остварат во рамките на посетата ќе бидат разменети мислења во врска со можностите за унапредување и развој на извонредните односи со Хрватска во сите полиња како и регионалните и меѓународни прашања.


Тагови:

Слични вести