Сириски бегалци во Грција

Сириските бегалци во Грција се собраа пред зградата на грчкиот парламент во Атина и одржаа протест со седење

210068
Сириски бегалци во Грција

Бегалците од грчката влада бараа да им се пружаат похумани животни стандарди и да се земат под гаранција правото на живот и работа.

Бегалците се решителни во продолжувањето на протестите се додека не им се обезбедат правата за кои имаат потреба од грчките власти или пак не им се даде легално одобрение да заминат во некоја друга земја.
Грчките власти пак се оправдуваат изнесувајќи го ставот дека соговорници на нивните барања е ЕУ, а не грчките власти.


Тагови:

Слични вести