Во Бугарија на 5 ’ти октомври ќе се одржат парламентарни избори

На изборите се очекува да гласаат над 7 милиони избирачи со право на глас

142059
Во Бугарија на 5 ’ти октомври ќе се одржат парламентарни избори

На изборите ќе учествуваат 18 политички партии, 7 коалиции и 9 независни пратеници.

Бугарските граѓани за 2 години по 4 пат излегуваат на избори.

Околу 1 милион Турци кои живеат во Бугарија бараат промени. Партијата на Турците во Бугарија, Паетијата за

права и слободи очекува на изборите да обезбеди 50 пратенички места во парламентот.

Бугарските граѓани кои живеат во Турција ќе можат да гласаат во 136 избирачки места.Тагови:

Слични вести