На денешен ден 31.12.

На денешен ден 1609 година беа фрлени темелите на џамијата Султанахмет во Истанбул

1555020
На денешен ден 31.12.

 

На денешен ден 1609 година беа фрлени темелите на џамијата Султанахмет во Истанбул. Архитектот Седефќар Мехмет Ага изградбата на џамијата ја заврши за 8 години.

 

1879... Американскиот изумител Томас Алва Едисон првпат ја промовираше електричната сијалица и улиците на градот Пенсилванија ги осветли со електрични сијалици.

 

1999... Рускиот претседател Борис Јелцин поднесе оставка и сите овластувања му ги предаде на премиерот Владимир Путин.

 

 

 Слични вести