На денешен ден 01.12.

На денешен ден 1964 година стапи на сила Договорот од Анкара со кој Турција стана членка на Европската економска заедница (ЕЕЗ)

1537175
На денешен ден 01.12.

 

На денешен ден 1964 година стапи на сила Договорот од Анкара со кој Турција стана членка на Европската економска заедница (ЕЕЗ). Со Договорот се предвидуваше учество на Турција како полноправна членка во Царинската унија и во ЕЕЗ.

 

1990... Деловите на тунелот Ламанш, кои започнаа во Англија и Франција се споија на длабочина од 40 метри под морето.

 

2019 Првиот случај на болеста Ковид-19, која прерасна во светска епидемија, беше забележан во кинескиот град Вухан. Болеста којашто во земјата започна во ноември од страна на кинеската администрација официјално беше прогласена за епидемија. Случаите на Ковид-19 за кратко време се проширија и во другите азиски земји, како и во Европа и Америка.

 Слични вести