На денешен ден 08.10.

На денешен ден 1871 година во Големиот пожар во Чикаго кој траеше цели 2 дена, изгоре поголемиот дел од градот

1504878
На денешен ден 08.10.

 

На денешен ден 1871 година во Големиот пожар во Чикаго изгоре поголемиот дел од градот. Во катастрофата која што траеше 3 дена загинаа над 300, а над 100 илјада лица останаа без покрив на главата.

 

1967... Че Гевара и неговите соборци беа фатени во судирот во Ла Хигуера во Боливија. Че Гевара кој беше повреден, само еден ден подоцна беше стрелан.

 

2005... Во земјотресот со јачина од 7,6 степени што ја погоди областа Кашмир во Авганистан загинаа над 75 илјади, а 106 илјади лица беа повредени.

 Слични вести