На денешен ден 02.20

На денешен ден 1187 година Сала ад-Дин Јусуфе Ејуби го освои Ерусалим

1500735
На денешен ден 02.20

 

На денешен ден 1187 година Сала ад-Дин Јусуфе Ејуби го освои Ерусалим и ја оконча 88 годишната окупација од страна на Крстоносците.

 

1992... Во рамките на воената вежба во Егејското море, две ракети кои беа исфрлени од страна на американскиот носач на авиони го погодија турскиот разурнувач „Муавенет“. Во несреќата загинаа 5 турски морнари.

 

2018... Саудискиот новинар Џемал Кашикчи влезе во зградата на Генералниот конзулат на Саудиска Арабија за да ги оствари визните работи. Од овој датум наваму немаше никакви информации за Кашикчи. На крајот на истрагата што беше спроведена беше утврдено дека Кашикчи со туртура бил убиен во зградата на конзулатот.

 Слични вести