На денешен ден 25.09.

На денешен ден 1396-та година Султанот Јилдирим Бајазит во Битката кај Никопол ги порази Крстоносците

1497190
На денешен ден 25.09.

 

На денешен ден 1396-та година се случи Битката кај Никопол меѓу Османлиската држава и Крстоносците. Султанот Јилдирим Бајазит во Битката кај Никопол ги порази Крстоносците.

 

1950... Војниците на ОН во Корејската војна ја презедоа контролата над градот Сеул. Истиот ден турската бригада составена од 4500 војнци која беше дадена под наредба на ОН, од Искендурн заплови за Кореја каде што учествуваше во војната.

 

2012... На 75 годишна возраст умре турскиот музичар, народен поет и интерпретатор Нешет Ерташ.

 

 

 

 

 Слични вести