На денешен ден 19.09.

На денешен ден 1921 година, Големото национално собрание на Турција на Мустафа Кемал Паша му ги врачи титулите „Маршал“ и „Ветеран (Газилик)

1503320
На денешен ден 19.09.

 

На денешен ден 1921 година, по победата на турската војска во Битката на Сакарија, Големото национално собрание на Турција на Мустафа Кемал Паша му ги врачи титулите „Маршал“ и „Ветеран (Газилик)“.

 

1935... Нацистичкото раководство во Германија,  на Евреите им забрани да работат во јавниот сектор.

 

1985... Во земјотресот со јачина од 8,2 степени во Мексико Сити, загинаа над 10.000 луѓе.

 Слични вести