На денешен ден 17.09.

На денешен ден 1176 година, во Битката кај Мириокефалон беше поразена Византиската војска

1492155
На денешен ден 17.09.

 

На денешен ден 1176 година, во Битката кај Мириокефалон во близината на денешниот град Денизли во Турција меѓу селџучкиот султан Килич Арслан Втори и византискиот император Мануил Први, Византиската војска беше поразена.

 

1978... Меѓу египетскиот премиер Мухамед Анвар ел-Садат и израелскиот премиер Менахем Бегин беше потпишан Договорот од Кемп Дејвид.

 

2016... Во воздушниот напад на американските борбени авиони на сириската воена база во Деир ез-Зор загинаа 62 војници.

 Слични вести