На денешен ден 31.08.

1997... Во кобната несреќа во Париз загинаа принцезата Дијана заедно со дечкото Доди ал Фајад

1481674
На денешен ден 31.08.

 

На денешен ден 1 876 година од престолот беше соборен османлискиот султан Мурат Петти  на негово место дојде брат му Абдулхамит Втори. Владеењето на Абулхамит Втори кој беше забелележан како  34-ти сутан на Османлискта Империја траеше до 1909 година.

 

1991... По распаѓањето на Советскиот Сојуз, Киргизија ја прогласи независноста.

 

1997... Во кобната несреќа во Париз загинаа принцезата Дијана заедно со дечкото Доди ал Фајад.

 

2005... Во стампедото што се случи на еден мост во Багдад загинаа над 1000 луѓе.

 Слични вести