На денешен ден 27.08.

На денешен ден 1389-та година, Османлиската војска во Битката на Косово ја победи српската војска

1479190
На денешен ден 27.08.

 

На денешен ден 1389-та година, Османлиската војска во Битката на Косово ја победи српската војска. Султанот Мурат Први кој по победата го обиколуваше бојното поле, беше убиен од страна на еден српски војник кој беше повреден.

 

1982... Во вооружен напад од страна на терористите на ерменската терористичка организација АСАЛА во Канада беше убиен воениот аташе на Република Турција во Отава, полковникот Атила Алтиканат.

 

2007... Во пожарот што го погоди грчкиот полуостров Пелопонез и кој неповолно се одрази на дветретини од териториите, загинаа 62 лица.

 

 Слични вести