На денешен ден 06.08.

1945... САД првата атомска бомба ја фрли на јапонскиот град Хирошима

1467942
На денешен ден 06.08.

На денешен ден 1682 година, беше објавена војната меѓу Османлиската држава и Австро-унгарската империја која резултираше со Втората опсада на Виена. Османлиската војска која многу брзо велзе во австриските територии, за кратко време ги освои истите.

 

 

1945... САД првата атомска бомба ја фрли на јапонскиот град Хирошима. Во нападот загинаа околу 80 илјади луѓе. Радијацијата предизвика низа заболувања и болести, така што вкупниот биланс на загинатите се зголеми на 200 илјади.

 

 

 

 

 Слични вести