На денешен ден 04.08.

1914 година, по Франција, Велика Британија и објави војна на Германија и нејзините сојузнички

1466580
На денешен ден 04.08.

 

На денешен ден 1914 година, по Франција, во Првата светска војна се приклучи и Велика Британија која и објави војна на Германија и нејзините сојузнички.

 

1976... Шпанскиот крал Хуан Карлос прогласи амнестија за политичките затвореници и на то начин го започна новиот Уставен поредок по режимот на Франко.

 

2008... Во стампедото што изувна во храмот Наина Деви во индиската покраина Хиначал загинаа 145 лица.Слични вести