На денешен ден 03.08.

На денешен ден 1492 година Кристофер Колумбо стапна на тлото на континентот Америка

1466144
На денешен ден 03.08.

 

На денешен ден 1492 година Кристофер Колумбо, со три бродови од Шпанија заплови кон запад за да пристигне до Индија. По 63 дена Колумбо стапна на тлото на континентот Америка.

 

1914... Германската империја и објави војна на Франција. Истиот ден, Британија ги заплени оклопните борбени бродови Султан Осман и Решадије кои беа нарачани од страна на Османлиската Империја.

 

1988... По 437 дена проведени во затвор беше пуштен на слобода германскиот пилот Матијас Руст кој со авионот од типот „Цесна“ го помина воздушно-одбранбениот систем на Советскиот Сојуз и слета на Црвениот плоштад во Москва.

 Слични вести