На денешен ден 30.07.

На денешен ден 1898 година умре познатиот германски политичар и канцелар Ото фон Бизмарк

1464841
На денешен ден 30.07.

 

На денешен ден 1898 година умре познатиот германски политичар и канцелар Ото фон Бизмарк кој ја соедини Германија со познатата политика „крв и железо“.

 

1971... На небото над Јапонија се судрија еден патнички авион од типот Боинг 727 и еден јапонски борбен авион. Во несреќата загинаа 162 лица.

 

1995... Во Грозни беа потпишани низа договори со кои беше окончана војната меѓу Чеченија и Русија.

 Слични вести