На денешен ден 29.07.

На денешен ден 1890 година на 33 годишна возраст умре светско познатиот холандски сликар Винсент Ван Гог.

1464842
На денешен ден 29.07.

На денешен ден 1890 година на 33 годишна возраст умре светско познатиот холандски сликар Винсент Ван Гог.

 

1987... Британската премиерка Маргарет Тачер и францускиот претседател Франсоа Митеран го потпишаа договорот за изградба на Евротунелот односно Каналски тунел под протокот Ламанш.

 

1999... Првпат во историјата на САД еден претседател доби казна додека се наоѓаше на функција. Имено американскиот претседател поради Бил Клинот поради давање лажен исказ беше казнет со парична казна од 90 илјади долари.Слични вести