Првиот домашен автомобил на Турција низ фотографии

Турција го претстави својот прв домашен автомобил кој ќе биде електричен СУВ модел и чие производство ќе започне во 2022 година

На одржаната церемонија во „Информатичката долина“ во населеното место Гебзе кај градот Коџаели со учество и на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган е претставен прототипот на првиот домашен автомобил на Турција, на Иницијаторската група за автомобил на Турција (ТОГГ или TOGG).

Производството на електричниот автомобил СУВ модел ќе започне во 2022 година.


Тагови: