Електричниот автомобил на Турција „ТОГГ“ на саемот „CES 2022“ во Лас Вегас, во САД

Електричниот автомобил на Турција „ТОГГ“ на саемот „CES 2022“ во Лас Вегас, во САД

Турција на најголемиот светски саем за потрошувачка електроника „CES 2022“ во Лас Вегас, во Соединетите Американски Држави (САД) учествува со својот електричен автомобил „ТОГГ“ (Иницијаторската група за автомобил на Турција).


Тагови: САД , Соединетите Американски Држави (САД) , Лас Вегас , потрошувачка електроника , светски саем , Иницијаторската група за автомобил на Турција (ТОГГ или TOGG) , „ТОГГ“ , електричниот автомобил , Турција , електричниот автомобил на Турција