Заврши изградбата на Мостот со премин преку Измитскиот залив

Заврши изградбата на Мостот со премин преку Измитскиот залив
Последниот челичен сегмент на мостот со премин преку Измитскиот залив како најзначаен дел на проектот на автопатот Истанбул-Измир беше свечено поставен​ од страна на претседателот на Републиката Реџеп Тајјип Ердоган, премиерот Ахмет Давутоглу и министерот за транспорт, поморство и комуникација Бинали Јилдирим​

Тагови: Измитскиот залив , мостот , челичен сегмент , автопатот Истанбул-Измир , Реџеп Тајјип Ердоган , Ахмет Давутоглу , Бинали Јилдирим , Мостот со премин преку Измитскиот залив