Вака беа однесени посмртните останки на Ататурк од Етнографскиот музеј во мавзолејот Аниткабир

Посмртните останки на големиот лидер, основоположникот на Турција Мустафа Кемал Ататурк на 10 ноември 1953 година од Етнографскиот музеј беа пренесени во неговото вечно почивалиште во мавзолејот Аниткабир.

Вака беа однесени посмртните останки на Ататурк од Етнографскиот музеј во мавзолејот Аниткабир

Тагови: посмртните останки , Ататурк , Етнографскиот музеј , мавзолејот Аниткабир