Првата пратка национална пешадиска пушка МПТ-76 предадена на Турските вооружени сили

Националната пешадиска пушка МПТ-76 е прва и единствена пешадиска пушка во светот која поминала успешно од 42 тестирања

Првата пратка на националната пешадиска пушка MPT-76 со церемонија која што се одржа во фабриката во градот Кириккале каде што се произведува свечено им беше предадена на Турските вооружени сили. 

МПТ-76 е прва и единствена пешадиска пушка во светот која поминала успешно од 42 тестирања.


Тагови: национална пешадиска пушка , МПТ-76 , церемонија , фабриката , Кириккале , произведува , Турските вооружени сили , тестирања