Прославите на 30 Август Празникот на победата низ фотографии

Прославите на 30 Август Празникот на победата низ фотографии

Оваа година се одбележаа 96 години од извојуваната голема победа над окупаторските сили кои беа истерани од татковинските територии во Анадолија.

По повод 30 Август Празникот на победата беа одржани прослави и манифестации низ цела Турција.

 


Тагови: прославите , 30 Август , Празникот на победата , фотографии