Продолжуваат протестите против обидот за воен удар на плоштадите ширум Турција

Турскиот народ остро реагираше на обидот за воен удар

Турските граѓани масовно излегоа на плоштадите ширум земјата во знак на протест против обидот за воен удар од страна на група пучисти-членови на терористичката организација Фетуллах ФЕТО, во редовите на Турските вооружени сили. Меѓутоа со поддршката и одлучноста на турскиот народ предавничкиот бунт заврши со неуспех. 


Тагови: турскиот народ , обидот за воен удар , остро реагираше , турските граѓани , излегоа на плоштадите , протест , пучисти , терористичката организација Фетуллах ФЕТО , ФЕТО