Посмртните останки на Ататурк од Етнографскиот музеј во Истанбул беа пренесени во мавзолејот Аниткабир во Анкара

Посмртните останки на големиот лидер, основоположникот на Турција Мустафа Кемал Ататурк на 10 ноември 1953 година од Етнографскиот музеј беа пренесени во неговото вечно почивалиште во мавзолејот Аниткабир. |

 Посмртните останки на големиот лидер, основоположникот на Турција Мустафа Кемал Ататурк на 10 ноември 1953 година од Етнографскиот музеј беа пренесени во неговото вечно почивалиште во мавзолејот Аниткабир.

Тагови: посмртните останки , Ататурк , Истанбул , Етнографскиот музеј , Анкара , мавзолејот Аниткабир