Поморските воени вежби „Сина татковина 2019“ се реализираат истовремено во три мориња

Поморските воени вежби „Сина татковина 2019“ кои се најголеми воени вежби во историјата на Турција, се реализираат истовремено во три мориња, Егејското, Средоземното и Црното Море, со учество на 103 воени бродови |

Поморските воени вежби „Сина татковина 2019“ кои се најголеми воени вежби во историјата на Турција, се реализираат истовремено во три мориња, Егејското, Средоземното и Црното Море, со учество на 103 воени бродови

Поморските воени вежби „Сина татковина 2019“

 

 


Тагови: воени бродови , Црното Море , Средоземното , Егејското , поморските воени вежби , воени вежби , Турција , Сина татковина