Поминаа 5 години од предавничкиот обид за пуч на 15 јули 2016 година

Поминаа 5 години од предавничкиот обид на ФЕТО за пуч на 15 јули 2016 година

Поминаа 5 години од предавничкиот обид на Фетулахистичката треористичка организација (ФЕТО) за пуч на 15 јули 2016 година која премина во историјата на Турција како најмрачна ноќ.

Во оваа ноќ кога народот покажа јуначки отпор и се испречи пред пучистите станаа шехиди (ги загубија своите животи) 251 турски граѓанин, а повеќе од 2 илјади граѓани беа ранети и станаа газии (ветерани).


Тагови: 15 јули 2016 година , ФЕТО , обид за пуч , предавничкиот обид за пуч