Јапонската принцеза Акико Микаса во посета на мавзолејот на Ататурк „Аниткабир“

Јапонската принцеза Акико Микаса која допатува во неколкудневна посета на Турција во рамките на своите средби и разговори во Анкара најпрвин го посети мавзолејот на Ататурк „Аниткабир“

Јапонската принцеза Акико Микаса го посети мавзолејот на Ататурк „Аниткабир“ каде што положи венец на гробот на основоположникот на Република Турција Мустафа Кемал Ататурк и му оддаде почит на Големиот лидер, ја прошета кулата Мисак-и Милли (Кулата на националните сили), а потоа се потпиша со спомен книгата на мавзолејот.


Тагови: јапонската принцеза , Акико Микаса , мавзолејот на Ататурк , Аниткабир