Денес се одбележува 82-та годишнина од смртта на Мустафа Кемал Ататурк

Денес се одбележува 82-та годишнина од смртта на Мустафа Кемал Ататурк

Денес се одбележува 82-та годишнина од смртта на Мустафа Кемал Ататурк, водачот на Турската народносолободителна борба, основачот и прв претседател на Република Турција.

 


Тагови: основачот и прв претседател на Република Турција , водачот на Турската народносолободителна борба , Мустафа Кемал Ататурк , од смртта на , 82-та годишнина