Архивски фотографии на Големата офанзива

На денешен ден пред 97 години, турската армија под водство на Мустафа Кемал ја започна Големата офанзива

На денешен ден пред 97 години, турската армија под водство на Мустафа Кемал ја започна Големата офанзива со која беше напишан еден од најголемите јуначки епови во историјата на турскиот народ.

Фотографиите се од архивата на Генералштабпот на РТ.

 


Тагови: започна Големата офанзива , на Мустафа Кемал , под водство , турската армија , На денешен ден пред 97 години , на Големата офанзива , Архивски фотографии